Politika privatnosti

Politika privatnosti

Cilj ove stranice je informisanje posetilaca u vezi s našim pravilima prikupljanja, korištenja i otkrivanja ličnih podataka.

Ukoliko odlučite koristiti naše usluge, saglasni ste sa prikupljanjem i korištenjem informacija u skladu s ovom politikom. Lični podaci koje prikupljamo koriste se za pružanje i poboljšanje naših usluga. Nećemo koristiti niti deliti vaše podatke, osim na način opisan u ovoj Politici privatnosti.

Izrazi koji se koriste u ovoj Politici privatnosti imaju ista značenja kao u našim Uslovima i odredbama, koji su dostupni u vezi s našim proizvodima, rešenjima i uslugama, osim ukoliko je drugačije definisano u ovoj Politici privatnosti.

Prikupljanje i korištenje informacija

Radi boljeg iskustva, moguć je zahtev za dostavljanjem određenih ličnih podataka tokom korištenja naše usluge. Informacije koje tražimo zadržaćemo i koristiti kako je opisano u ovoj politici privatnosti

Posjetom jedne od naših web stranica, registracijom za neki od naših događaja, pretplatom na naše usluge, ili putem nekog drugog oblika saradnje zadržavamo pravo o prikupljanju vaših podataka, uz garanciju o zaštiti i čuvanju privatnosti svih informacija prikupljenih na taj način.

Takođe, radi sticanja uvida i poboljšanja funkcionalnosti naše web stranice, koristimo Google Analytics. Reč je o usluzi web analitike koja predstavlja prikupljanje i analizu podataka o ponašanju posetilaca web stranice.

Login podaci

Obaveštavamo vas da je u slučaju korištenja naših usluga moguće prikupljanje određenih podataka i informacija, kao što su adresa internetskog protokola vašeg uređaja (IP), naziv uređaja, verzija operativnog sistema, konfiguracija aplikacije kada koristite našu uslugu, vreme i datum vašeg korištenja usluge i drugi statistički podaci.

Kolačići

"Kolačići" su datoteke s malom količinom podataka koje se obično koriste kao anonimni jedinstveni identifikatori. One se šalju vašem pretraživaču sa web lokacija koje posećujete i pohranjuju se u internoj memoriji vašeg uređaja.

Neke od naših usluga ove "kolačiće" ne koriste eksplicitno. Međutim, aplikacije mogu koristiti kodove treće strane, ili biblioteke koje "kolačiće" koriste za prikupljanje informacija i poboljšanje svojih usluga. Posetioci imaju opciju da prihvate ili odbiju ove "kolačiće". U slučaju odbijanja, moguće je da korištenje određenih delova usluge bude onemogućeno.

Kolačići mogu prikupljati sledeće podatke:

• datum i vreme;

• IP adresa;

• ime domena;

• vrsta korištenog pretraživača i operativnog sistema (ako pretraživač dozvoli);

• URL referentne stranice (ako pretraživač dozvoli);

• traženi objekat;

• status ispunjenosti zahteva;

• geografsku lokaciju; ili

• jezičke preference.

Dobavljači usluga

Možemo zaposliti kompanije treće strane i pojedince iz sledećih razloga:

• da olakšaju naše Usluge;

• da pružaju Usluge u naše ime;

• da obavljaju usluge povezane sa Uslugama; ili

• da nam pomažu u analizi načina na koji se koriste naše Usluge.

Obaveštavamo korisnike ovih usluga da navedene treće strane imaju pristup njihovim ličnim podacima. Razlog toga je obavljanje dodeljenih zadataka u naše ime. Međutim, trećoj strani nije dozvoljeno otkrivanje informacija, niti njihovo korištenje u drugu svrhu. .

Sigurnost

Provodimo administrativne, tehničke i fizičke zaštitne mere, kreirane radi zaštite vaših ličnih podataka od slučajnog, nezakonitog ili neovlaštenog uništenja, gubitka, izmene, pristupa, otkrivanja ili korištenja.

Cenimo vaše ukazano poverenje , te stoga nastojimo koristiti komercijalno prihvatljiva sredstva za zaštitu vaših ličnih podataka. Ipak, važno je napomenuti kako nijedna metoda prenosa putem interneta, ili metoda elektronske pohrane nije 100% sigurna i pouzdana, te ne možemo garantovati njenu apsolutnu sigurnost.

Pravni osnov za obradu ličnih podataka

Vaše lične podatke ćemo obrađivati na sledećim pravnim osnovama:

• Izvršenje ugovora s vama u skladu sa članom 6(1)(b) GDPR-a, u slučaju kada, na primer, imate poslovni odnos sa nama, ili kada ste se registrovali da prisustvujete ili izlažete na događaju;

• Naš legitimni interes u skladu sa članom 6(1)(f), na primer, naša želja da poboljšamo web stranicu; kako bismo vas informisali o našim poslovnim aktivnostima i događajima;

• Vaš pristanak u skladu sa članom 6(1)(a) GDPR-a, na primer kada prihvatite korištenje kolačića na web stranici;

• oštovanje zakonske obaveze kojoj podležemo u skladu sa članom 6(1)(c)

Podatke obrađujemo prvenstveno u skladu sa Zakonom o zaštiti ličnih podataka („Službeni glasnik BiH“ 49/06, 76/11 i 89/11) i svim drugim propisima koji uređuju ovu materiju u Bosni i Hercegovini i Republici Srpskoj.

Saglasnost nosioca podataka prema Zakonu o zaštiti ličnih podataka ("Službeni glasnik Bosne i Hercegovine", br. 49/2006, 76/2011 i 89/2011 - ispravka) podrazumeva svaku konkretnu i svesnu naznaku želje nosioca podataka za pristankom na obradu njegovih ličnih podataka.

Prihvatanjem kolačića na web stranici, nosilac podataka prihvata i LANACO politiku privatnosti, te daje pristanak da se njegovi lični podaci obrađuju prema članu 5 Zakona o zaštiti ličnih podataka („Službeni glasnik Bosne i Hercegovine“, br. 49/2006, 76/2011 i 89/2011 - ispravka) u skladu sa članom 6 (1) (a) Opšte uredbe o zaštiti podataka (EU) 2016/679 (GDPR).

Linkovi do drugih stranica

Naše platforme mogu sadržavati linkove ka drugim stranicama. Ukoliko kliknete na vezu treće strane, bićete preusmereni na njihovu stranicu. Imajte na umu da ovim stranicama ne upravljamo mi, te vam stoga preporučujemo da pregledate Politiku privatnosti web stranica trećih strana. Nemamo kontrolu i ne preuzimamo odgovornost za sadržaj, politiku privatnosti ili praksu bilo kojih stranica ili usluga trećih strana.

Dečija privatnost

Naše usluge nisu namenjene korisnicima mlađim od 13 godina, te ne prikupljamo lične podatke dece mlađe od 13 godina. U slučaju prikupljanja podataka korisnika mlađih od 13 godina, podaci odmah bivaju izbrisani sa servera. Ukoliko ste roditelj/staratelj i znate da nam je vaše dete ustupilo lične podatke, kontaktirajte nas kako bismo mogli preduzeti potrebne aktivnosti.

Promene u ovoj politici privatnosti

S vremena na vreme, moguće je ažuriranje naše Politike privatnosti, te vam stoga preporučujemo da periodično pregledavate ovu stranicu, kako biste bili u toku sa eventualnim promenama. Bićete obavešteni o svim nastalim promenama kroz postavljanje nove Politike privatnosti na ovoj stranici.

Ova politika je na snazi od 14.07.2021.

Kontaktirajte nas

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja ili predloga u vezi s našim Pravilima privatnosti, budite slobodni da nas kontaktirate putem e-maila servicedesk@lanaco.com.

Ova stranica je zaštićena od strane sigurnosnog sistema reCAPTCHA, Google-ovih pravila privatnosti i uslova korištenja usluge.

Izaberi svoj region

Tokom posete našoj web stranici, koristimo kolačiće koji omogućavaju identifikaciju korisnika. Kolačići su male datoteke koje se privremeno čuvaju i ne sadrže lične podatke, tako da je vaša privatnost zaštićena. Daljim pregledanjem stranice, pristajete na ovu upotrebu i prihvatate Politiku privatnosti za našu web stranicu, čime dajete saglasnost za obradu ličnih podataka u skladu sa ovom Politikom koja je dostupna na sledećem linku: Politika privatnosti